perjantai 31. tammikuuta 2014

It's pizza time!

Tein tänään pitkästä aikaa karppipizzaa ja ajattelin jakaa reseptin teillekin. En muuten pahemmin seuraile ruokien hiilareita, mutta koitan vältellä turhia valkosia viljoja. Syön siis leipäni, pastani, tortillani yms. yleensä täysjyväversioina.

Tänäänkin oli tarkoitus tehdä täysjyväpohja, mutta päädyinkin tähän täysin viljattomaan versioon. 

Pohjan ainesosat ovat yksinkertaisesti kananmuna ja suola.

Ensin vatkataan kananmunien valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sitten lisätään vähän suolaa ja sekoitetaan varovasti keltuaiset mukaan ja that's it. Tämä vaahtomainen taikina levitetään leivinpaperille, ja laitetaan 200°C uuniin noin 10-15 minuutiksi.

Mä käytin tähän viisi munaa, mutta taikinaa tuli varmaan puolet liikaa. Fiksuin määrä olis kaiken järjen mukaan kolme munaa.

 

Tässä välissä leikkelin täytteet ja haistelin vähän epäileväisenä uunista tulevaa kakkupohjan tuoksua. 

Ja lässähtäneeltä kakkupohjaltahan se näyttikin:

 

Täytin kuitenkin tuon lätyskän ja pistin vielä vajaaksi vartiksi uuniin.

 

Ja kyllähän se ihan pizzasta meni! Pohja ei maistunut kananmunalta, eikä kyllä oikeastaan miltään muultakaan. Se ei ollut yhtä rapeaa kuin normaali pizzapohja, mutta ihan varmasti tuun tekemään tällä reseptillä pizzoja jatkossakin.

4 kommenttia:

  1. Voi, mihinkä olet kadonnut? :( just löysin sattumalta tän sun blogin ja luin kaikki aiemmat postaukset vanhimmasta uusimpaan, ja tajusin että oot kirjottanu viimeks tammikuun lopulla. höh :( mä pystyin samaistumaan tähän sun projektiin liiankin hyvin, samaa kokoluokkaa olet ollut alussa kuin minä nyt, ja että laiskakin ihminen pystyy tähän! Oo ylpee itestäs, mäkin olen susta ylpee :)

    VastaaPoista
  2. Kiinnostava blogi! Toivottavasti innostuisit taas kirjoittelemaan. :3

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi, ihan mieletön mimmi oot:) Jos vaan viitsit ni laitappa joku postaus nykyisistä mitoista, ja vaikka kuvaa tai jtn..:) Mua hirveesti kiinnostais, ite oon sua pari senttiä pidempi ja painan n. 65.. itellä urakkana olis saada vähä painoo pudotettuu ja samalla kiinteyttää paikkoja, mielenkiinnolla voisin kuulla sun mitoista, näytät nimittäin upeelta!! Tai voit toki myös laittaa ne kommenttina:)

    VastaaPoista