keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ruokaa ilman kaloreita ja hiilareita? Shirataki nuudelit ja pasta

Noniin, nyt juttua näistä! 

Otsikko on ehkä hiukan hämäävä, koska kyllähän näissä on kaloreita. Niitä vaan on ihan säälittävän vähän.

Shiratakit valmistetaan siis konjac-kasvin juuresta ja ne ovat ymmärtääkseni pääasiassa vettä ja kuitua. Ihan mauttomiahan noi on ilman mausteita, mutta eikös norminuudeleiden kohdalla ole aika sama juttu? Nämä ovat kyllä vähän kumisempia kuin tavalliset nuudelit, mutta ei se mua ainakaan häirinnyt.

Nämä ovat ihan supernopeita valmistaa: Huuhdellaan vain veden alla ja sen jälkeen voi halutessaan kaataa päälle kuumaa vettä tai paistaa hetkisen aikaa pannulla.

Mä syön aina nuudelini pelkällä raejuustolla (ilman mausteita), joten niin söin nämäkin. Eipä siinä, tästä näette miltä nämä näyttävät sellaisenaan.


Vastaavassa annoksessa nuudeleita olisi 328kcal, kun taas tässä oli 20kcal. Tosta paketista pitäisi riittää 2-3 annokseen, mutta pastan ja nuudeleiden suurkuluttajana mä söin sen kyllä kerralla..

Fitnesstukun sivuilla (klik!) tämä 250g paketti oli 2,50e. Ei paha, kun 60g:lle tulisi hinnaksi 0,6e ja sitä luokkaahan nuo MAMA-nuudelit sun muut taitavat olla.


Ostin lisäksi myös tuota fettuccinea (klik!), joka oli hieman hintavampaa: 2,90e / 200g. Valmistaja on eri ja näissä on pikkuisen vähemmän kaloreita sataa grammaa kohden, joten siitä kai hintaero johtuu.

200g:ssa normaalia fettuccinea on noin 540kcal, tässä 10 kcal.


Tämän sekaan laitoin pestoa ja sipulia. Päältä löytyy lisäksi itsekasvatettua (!!) basilikaa.

 

Aion ehdottomasti tilata lisää kumpaakin noista. Näistä löytyy lisäksi riisiversio, jota täytyy ehkä myös kokeilla, vaikken riisiä pahemmin käytäkään.

6 kommenttia:

  1. Hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta. Kokeilemisen arvoiselta vähintäänkin. :) Pitääkö nuo nälkää kuinka hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söin ton jälkimmäisen annoksen joskus yhden maissa, eikä oo vieläkään ihmeemmin nälkä :)

      Poista
  2. Miltä osastolta noita Shiratakeja kaupasta saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niitä saa tavallisista kaupoista :( Jostain luontaistuotekaupoista tai aasialaisista liikkeistä vois löytyä. Ja sitten tietty nettikaupoista :-)

      Poista
  3. Oi!! Jään seuraamaan :)

    http://elnagettingfit.blogspot.fi/

    VastaaPoista